Het doel van dit project was om de essentie van het marktplein van Delft terug te brengen. Dit plein was in de tijd waarin het gebouwd werd, en vele jaren erna, een forum, een ontmoetingsplek en een plek om zaken te doen. Vandaag de dag wordt het bijna enkel nog gebruikt om door de stad te navigeren, of als toeristen trekpleister. Door het plein letterlijk meer gelaagdheid te geven probeer ik de plek uitnodigender te maken voor interactie. Een interessantere omgeving zorgt voor interessantere gesprekken en gebeurtenissen. De vorm van deze 'zitkuil' is een geabstraheerde omtrek van Delft anno 1602, en is bovendien geïnspireerd door oude amfi-theaters. 
Echter, door een enorm gat in een plein te maken vervalt de huidige functie die het heeft als oversteekplaats, vandaar dat ik een loop- en fietsbrug heb toegevoegd.
•••
The goal of my design was to give the market square of Delft, NL, it's previous essence back. In the middle ages and many years after that, the square was used as a forum, a place for meeting and doing business. People came together in this place. Nowadays, people are using the space to cross the city on their way to work, or as a sightseeing place. I want to give the square a more natural meeting place kind of feel, by adding layers to the big open space. Every layer gives people the opportunity to choose their own place of interaction. The shape of the design was inspired by the shape of the city of Delft in 1602, the golden year for this city. The design's layers are inspired by the old amfi-theaters.
However, with this design I would take away the current use of the space; as a square to cross. That's why I added a pedestrian/bicycle bridge in the middle.
Terug naar boven